Skomagerens søn fra Maugstrup til New Zealand 1875

Peter Hansen Boisen

I dag er der henved 600 efterkommere i New Zealand og Australien efter den unge skomagersøn fra Maugstrup.  9 børn ved man han at han fik med 3 kvinder, hvoraf han var gift med de 2 og alligevel døde han alene i en alder af 73 i 1929.

P.H. er en mand som kvinder falder for på stribe. I 1881 kan man i Manawatu Times læse at en mand er arrestret for at smadre vinduerne hos Peter Boisen. Årsagen skulle være jalousi fordi hans kæreste skulle have forladt ham til fordel for P.H. Boisen.

Nogen særlig god ægtemand kan man dog næppe kalde ham. Sin første hustru forlod han til fordel for en barpige med hvem han fik et barn udenfor ægteskab. Sarah kræver skilsmisse efter det. Peter vil ikke give hende en penny i børnepenge til de 5 børn i alderen 1-7 og hun måtte selv klare sig ved at sy, vaske og hvad hun ellers kunne få af arbejde.

I en retsag mellem dem fremfører Peters forsvarer at det ikke vil nytte at kræve børnepenge for han har ikke en øre og det ville være nyttesløst at fængsle ham. Dommeren syntes at han ville har godt af 12 måneder bag tremmer. Men om han kommer i fængsel vides ikke

Vi kan i dag takke Doug S.Marker for at vi ved noget om Peter H. Boisen. Han har sammen med M. J. Boisen forfattet et skrift om deres forfader. Det er naturligvis på engelsk, dog er der et kortfattet sammendrag udarbejdet i forbindelse med Doug Markers besøg i Maugstrup 2014.

 

Engelsk tekst Peter_Hansen_Boisen_Text-Final-Ver01.05

Billeder Peter_Hansen_Boisen_Pics-Final-Ver01.05

Dansk sammendrag fra foredrag Boisen foredrag

Posted in