Skomagerens søn

124Lokalhistorisk forening får besøg langvejs fra d. 25. og 26. juni. Doug Marker og hans hustru kommer fra Australien til Maugstrup for at tilbringe et par dage i hans oldefars fødeby.

Doug Marker er oldebarn af Peter Hansen Boisen der udvandrede til New Zealand i 1875. Han var skomager Jørgen Boisens yngste barn og udvandrede blot 19 år gammel. Der er idag omkring 500 efterkommere efter ham. Han blev gift 3 gange og fik mindst et barn udenfor ægteskab herunder Doug’s bedstemor.

Efter besøget i Maugstrup fortsætter de til Dybbøl hvor Doug skal deltage som frivillig i slaget om Dybbøl. Han er særdeles velforberedt, har fået syet uniform på Bali, Dannebrog er skaffet og han har fundet gamle soldaterstøvler der er en skomagers oldebarn værdige.

Det er Doug Marker der er på billedet i sin nye uniform, klar til at forsvare Danmark ved Dybbøl, han har gjort sig store anstrengelser og billederne er taget af en meget dygtig fotograf, intet er overladt til tilfældighederne.

Mens Doug er i Maugstrup vil han gerne mødes med så mange som muligt og høre om det område hans oldefar kom fra.

Vi har planlagt et kaffebord i konfirmandstuen i Maugstrup d. 26. juni kl. 15. hvor jeg vil give en beretning om P.H. Boisens liv på dansk, med mulighed for at stille Doug spørgsmål. Vi sørger for at oversætte undervejs, så alle kan være med.

Kaffebordet i konfirmandstuen er gratis, men for at vise Sandy og Doug hvad et godt sønderjydsk kaffebord kan byde på beder vi om at der medbringes en mindre kage, boller eller nogle småkager. Har man ikke de store bage evner, så medbring istedet en gammel ting eller billede til Doug til minde om hans besøg i Maugstrup.

Tilmelding til kaffebordet og oplysninger om slægtninge til Boisen fra Maugstrup til Louise Toft 24931069